ارورهای یخچال فریزر امرسان زمانی نشان داده می شود که یکی از قطعات دستگاه شما دچار نقص فنی شده و نیاز به تعمیرات داشته باشد. در صورت اطلاع از معنای هر ارور میتوانید در زمان بروز مشکل بهترین اقدام را انجام دهید. عیب یابی و تعمیر یخچال فریزر امرسان به دلیل پیچیدگی ساخت دستگاه، کار آسانی نیست. بنابراین توصیه میشود اگر دانش و اطلاعات کافی در این زمینه ندارید، حتما از یک تکنسین متخصص کمک بگیرید.
ارورهای یخچال فریزر امرسان:
در زیر به صورت خلاصه به تمامی کدهای خطا(ارورهای) یخچال فریزر امرسان می پردازیم:
ارور CO:
ارور C0 در یخچال امرسان به کمپرسور یا موتور که مهمترین بخش دستگاه است مربوط میشود. وقتی شما علامت C0 را بر روی صفحه نمایشگر یخچالتان مشاهده میکنید باید به بخش پشتی یخچال که کمپرسور آنجاست نگاه بیندازید. کمپرسور و اتصالات برق آن را بررسی کنید اطمینان پیدا کنید که کمپرسور یخچال شما روشن است و اگر مشکلی در این قسمتها نبود ممکن است برد الکترونیکی یخچالتان خرابشده باشد یا نیاز به تعویض کمپرسور یا موتور یخچال باشد.
ارور RS:
ارور RS به سنسور یخچال و سیمکشیهای سنسور تا برد یخچال مربوط میشود. وقتی شما خطای RS را روی دستگاه خود مشاهده کردید ابتدا باید اتصال سنسور دمای دستگاه را چک کنید و از اتصال آن به برق مطمئن شوید و بعد مقاومت(رزیستور) سنسور یخچال را با یک دستگاه مولتی متر بررسی کنید. اگر مشکل از اتصال سنسور باشد اتصال آن را برقرار سازید و اگر مقاومت سنسور اختلاف زیادی با جدول دمایی مربوطه داشت باید آن را عوض کنید. اگر مشکل از سنسور یخچال نبود سیمهای زرد و قهوهای که در مسیر برد تا حسگر هستند بررسی کنید اگر به اتصال نیاز دارد متصل کنید تا مشکل رفع شود و اگر در یکی از سیمها قطعی به وجود آمده باید به تعمیرکار نشان دهید.
ارور ds:
وقتی ارور یا کد خطای ds یا d5 بر روی صفحه نمایشگر یخچال شما روشن میشود این ارور مربوط به ترمودیسک یا سنسور دیفراست یخچال میباشد.مقدار مقاومت سنسور را بررسی کنید و اگر سنسور خراب باشد آن را عوض کنید. مقاومت سیمهای مربوط به سنسور که بر روی برد قرار دارند را چک کنید و اگر قطعی یا اختلالی در آنها به وجود آمده برطرف کنید. ممکن است مشکل از سنسور و سیمهای آنکه بر روی برد هستند نباشد؛ بنابراین به بررسی سیم قهوهایرنگ که سیم مشترک است و سیم صورتیرنگ که مربوط به سنسور دیفراست هست بپردازید و مقاومت سیمها را بررسی کنید؛ اگر سیم قهوهایرنگ قطعشده بود، از سیمهای مشترک دیگر برای اتصال استفاده کنید و اگر مشکل از سیم صورتیرنگ باشد باید از داخل بدنه بررسی و عیبیابی شود.
ارور DA:
زمانی که کد خطای DA بر روی صفحه نمایشگر یخچال فریزر امرسان خود مشاهده کردید این خطا مربوط به دستگاهی است که در داخل یخچال و قسمت بالای آن هست که به آن دمپر میگویند. دمپر هوای سرد و خنک را از فریزر به درون یخچال هدایت میکند تا مواد موجود در یخچال فاسد و خراب نشوند. برای برطرف کردن این خطا شما باید سیستم دمپر و هیتر آن را بررسی کنید و مقاومت آن را با دستگاه اهممتر اندازهگیری کنید اگر دمپر یخچال گیرکرده باشد باید آن را جابجا و درست کنید و اگر آسیبدیده باشد باید آن را عوض کنید.
ارور FC:
ارور FC در یخچال فریزر امرسان مربوط به سنسور داخل فریزر است. وقتی این پیغام بر روی دستگاه نشان داده میشود ابتدا باید سنسور داخل فریزر را چک کنید و مقاومت آن را اندازه بگیرید اگر سنسور آسیبدیده باشد یا سوخته باشد باید آن را عوض کنید و اگر هیچکدام از موارد بالا مشکلی نداشتند و سالم بودند برد الکترونیکی یخچال را چک کنید چراکه ممکن است خرابی برد باعث بروز ارور شده باشد. این خطا در دستگاه با رنگ آبی نشان داده میشود و در اینجا از سیم قهوهای و سیم آبی مقاومت گرفته میشود.
ارور CD:
وقتی این کد خطا بر روی دستگاه نشان داده میشود میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. یکی از دلایل آن ایراد و اشکال در کمپرسور یا موتور یخچال است که وقتی عملکرد موتور یخچال ضعیف شود و افت ولتاژ در آن اتفاق بیفتد این ارور نشان داده میشود. اگر ایراد از کمپرسور نبود، دمپر و هیتر دمپر را بررسی کنید و اگر همه این موارد سالم بودند ارور از برد الکترونیکی دستگاه هست.
ارور RD:
این کد خطا مربوط به کارکرد دمپر و مجموع سیستم دمپر است. دمپر دستگاهی است که شامل دریچه، موتور، سوئیچ مگنت و سیمهای مربوطه هست. در این مجموعه ارتباط دمپر تا برد الکترونیکی با یک سیم سفیدرنگ برقرار میشود و ارتباط سنسور مگنتی با دو سیم نارنجی که سیم مخصوص و سیم قهوهای که سیم پایه است برقرار میشود. پس در صورت مشاهده این خطا دمپر و سنسور مگنتی را چک کنید اگر این دو سالم بودند به سراغ برد الکترونیکی دستگاه بروید.
ارور LA:
کد خطا یا ارور LA مربوط به لامپ یخچال فریزر میباشد. لامپ یخچال قطعهای است که داخل یخچال قرار میگیرد و باعث روشنایی داخل فضای یخچال میشود. این قطعه یکی از قطعاتی است که تا وقتیکه بهدرستی کار میکند متوجه حضور آن در یخچال نمیشوید اما وقتی خراب شود یا بسوزد تعمیر و درست کردن آنیک دغدغه میشود. لامپهای یخچال دودسته هستند یا بهصورت رشتهای هستند یا بهصورت ال ای دی. وقتی این کد خطا را مشاهده کردید حتماً لامپ یخچال فریزر و اتصالات سیمی آن را بررسی کنید. این خطابه رنگ قرمز بر روی صفحه نمایشگر نمایان میشود.
ارور HE:
این کد خطا مربوط به دو چیز است. برد دستگاه شما ایراد پیداکرده یا سیستم گرمایشی و المنت گرمایشی دچار مشکل شده است. وقتی سیستم گرمایشی دستگاه شما ضعیف میشود و افت ولتاژ در آن اتفاق میافتد این خطا بر روی صفحه نمایشگر یخچال دیده میشود. برای اینکه این مشکل را برطرف کنید سیستم گرمایشی یخچال و اتصالات سیم آن را چک کنید اگر سالم بود نگاهی به برد الکترونیکی دستگاه بیندازید.
کلام آخر
هنگامی که یک قطعه الکتریکی یا الکترونیکی یا بخشی از یخچال را مثل یخ ساز، فن، سوئیچ، دمپر و… بر می دارید، در مدت زمان مشخصی کد خطای یخچال امرسان نمایش داده میشود.
برای پاک کردن کد خطا کافیست یخچال را از برق بکشید و قطعه جدا شده را مجددا وصل کنید سپس دوباره یخچال را به برق وصل کنید تا به این ترتیب کد خطا پاک شود.
اگر دانش و تخصص کافی در زمینه رفع کدخطا ندارید، توصیه میشود برای جلوگیری از آسیب به دستگاه حتما از یک تکنسین متخصص کمک بگیرید.
در آخر به راهکارهایی مؤثر جهت کاهش خرابی و نیاز به تعمیرات یخچال فریزر و افزایش عمر مفید آن اشاره می کنیم :
-
- از یک ترانس استاندارد جهت کنترل نوسانات برق استفاده کنید.
- درب یخچال فریزر را بیشتر از حد ظرفیت پر نکنید.
- از تراز بودن یخچال فریزر اطمینان حاصل کنید.
- از گذاردن مواد گرم در یخچال فریزر خودداری نمایید.
فرم ارسال نظر